Lions Club Borsele

Welkom bij Lions Club Borsele

Lions

Lions zijn leden van serviceorganisatie Lions Clubs International, een wereldwijde associatie van Lionsclubs waarin mensen vanuit vriendschap, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige binding, op vrijwillige basis verschillende initiatieven nemen voor een betere samenleving.

Zaterdag 17 april oktober 2021 organiseert Lionsclub Borsele weer een unieke dag: een autorit door het mooie Zeeland. Iedereen kan meerijden. Het is geen wedstrijd op snelheid of navigatie, maar een leuke en gezellige dag met hier en daar een kleine uitdaging. Eigen auto of motor kan gebruikt worden. We blijven op de openbare weg. U wordt door ons prachtige Beveland geloodst middels eenvoudige kaartlees-oriëntatie. Het doel is, naast een fantastische dag, geld inzamelen voor de goede doelen.
Lees snel verder »

Speerpunt 2020-2021

Dit Lions-jaar zal onze fondsenwerving in het teken staan van Promotie Paardensport Gehandicapten (PPG). Sinds 1995 organiseren we ieder jaar op de eerste zondag van het nieuwe jaar de PPG-dag: een paardensport dag voor gehandicapten. Om dit te realiseren is weer veel geld nodig. Dit jaar krijgen we steun van de Dirk Kuyt Foundation. Deze organisatie ondersteunt en organiseert sportevenementen voor mensen met een beperking. Zie www.dirkkuytfoundation.nl.
Klik hier voor meer online informatie en klik hier voor het persbericht (PDF) ».

Ook is er een programmaboekje voor deze dag (PDF) »

Dutch Night

Op zaterdag 30 november organiseerde we een benefietavond ten bate van Promotie Paardensport Gehandicapten.

Een meezingavond waarbij Live het beste van de Nederpop werd gespeeld door Gino & The Buldoze Band.
Op een groot scherm werden de teksten getoond zodat iedereen naar hartenlust mee kon zingen.

Alle aanwezigen hebben het – door de entree, het drankverbruik en kopen van lootjes voor de verloting – mogelijhk gemaakt dat we € 2.500 kunnen gebruiken vaan de PPG-dag op zondag 5 januari.
Dank aan alle sponsors en gasten!

‘We serve’

Het internationale motto van alle Lionsactiviteiten is ‘we serve’. Met deze gedachte proberen Lions oplossingen te vinden voor problemen in de samenleving. Wereldwijd gaat het hierbij om bijvoorbeeld het realiseren van medische voorzieningen voor blinden, het terugdringen van diabetes, ondersteuning van scholen, ziekenhuizen e.d.  Nederlandse Lions richten zich meer op het creëren van mogelijkheden voor kansarme kinderen, het organiseren en begeleiden van vakanties voor zieken en gehandicapten, financiële ondersteuning van goede doelen.
Steeds meer plaatselijke organisaties doen tegenwoordig een beroep op de Lionsclub in hun omgeving voor immateriële en materiële hulp.
Naast persoonlijke inzet organiseren Lions de meest uiteenlopende activiteiten om fondsen te werven.

Elke Lionsclub een eigen stijl

Elke Lionsclub is autonoom in haar keuze hoe zij vorm en inhoud wil geven aan de Lions doelstellingen. De kracht van een Lionsclub is vooral, dat de synergie van gebundelde vaardigheden en inzet van de leden altijd groter zal zijn dan de mogelijkheid van de individuele leden. Samen geeft men inhoud aan het internationale Lionsmotto ‘We Serve’.

De inzet van Lionsleden

Van iedere Lion wordt een actieve inzet verwacht om de Clubdoelstellingen te realiseren. Daar tegenover biedt de Club haar leden o.a. een brede oriëntatie in de wereld om ons heen, vriendschap, plezier en sfeer. Verder is er natuurlijk de voldoening om als Club iets te doen voor bijvoorbeeld gehandicapten, jeugd, ouderen en anderen die onze hulp goed kunnen gebruiken. Het is dan ook logisch dat elke Club bij de werving van nieuwe leden zorgvuldig en selectief is bij het aantrekken van nieuwe leden; de toekomst en het succes van de Club hangen er van af!

Lidmaatschap

Elke club heeft een eigen profiel. Men kan alleen op uitnodiging lid worden Interesse in de samenleving, de wil om de handen uit de mouwen te steken en de mogelijkheid om belangeloos tijd te geven aan de inzet voor anderen, dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een Lion.

Promotie Paardensport Gehandicapten

Fietsproject