Zeeuw Leeuw Autorit

Zaterdag 25 mei 2019 organiseert Lionsclub Borsele een unieke dag: een autorit door het mooie Zeeland.
Iedereen kan meerijden. Het is geen wedstrijd op snelheid of navigatie, maar een leuke en gezellige dag met hier en daar een kleine uitdaging.
Eigen auto of motor kan gebruikt worden. We blijven op de openbare weg. U wordt door ons prachtige Beveland geloodst middels eenvoudige kaartlees-oriëntatie. Het doel is, naast een fantastische dag, geld inzamelen voor de goede doelen.

De rit
De Zeeuw Leeuw Autorit is de eerste editie van een bijzonder evenement: een toer­tocht per auto door het oude en jonge polderland­schap met zijn slingerende wegen langs de prachtige fruitboom­gaarden en landerijen.

Eigen auto, motor of…
Ieder vehicel is welkom. Oud, nieuw, twee- drie- of vierwieler. Een aantal bijzondere voertuigen heeft zich al aangemeld.
Het is zelfs mogelijk de auto van uw dromen te huren bij Automotions Mercedes-Benz.
Kijk hier voor de details »

Gemiddelde snelheid is laag, 24 km/uur voor de A-klasse (enige ervaring) en 20 km/uur voor de B-klasse (geen ervaring).
Reglement, instructie en voorbeeld rit kunnen hier worden bekeken »

Een bijzondere dag
Het deelnemen aan deze unieke dag kost € 120,= per equipe (2 pers.). Als u meer inzittenden mee wilt nemen kosten die € 50,= per persoon. Dit is allemaal inclusief de ontvangst met koffie / thee en wat lekkers, de lunch, de barbecue én….u steunt de goede doelen onder aan deze pagina!!

SCHRIJF SNEL IN

Hoe ziet de dag er uit:

10.00 uur ontvangst
Bij Automotions Mercedes-Benz in Goes wordt u welkom geheten met koffie / thee en natuurlijk iets lekkers.
Om 11 uur start de breefing waarin de spelregels en de route bekend worden gemaakt.

11.45 uur start
Vanaf deze tijd vertrekt er iedere minuut een equipe voor de kaartleesrit door een van de mooiste streken van Zeeland. Rond 13 uur houden we halt voor een heerlijke lunch.
Hierna het vervolg van de rit met verrassende elementen op wel heel bijzonder locaties.

Finish & BBQ
Vanaf half vijf zullen de eerste deelnemers de finish bereiken in Goes en is het tijd voor een drankje. Als iedereen binnen is zal de jury alle verrichtingen evalueren en volgt de prijs­uitreiking (mooie bekers en.. de eeuwige roem!!!) Aansluitend een gezellige barbecue voor alle deelnemers en vrijwilligers.

U rijdt op deze route door het prachtige gebied dat bekend staat als de Zak van Zuid-Beveland, een van de oudste polderlandschappen van Nederland. 
Je kunt er genieten van ongelijke poelgronden, smalle dijkjes en glooiende kreekruggen. Het stelsel van slingerende dijkjes is vanaf de 12e eeuw ontstaan door de eeuwenlange strijd tegen het water en vormt een fraaie lappendeken in het landschap.

Sponsormogelijkheden

Donatie
Steun dit evenement met een financiële bijdrage. Of sponsor een gedeelte van de dag waarbij uw (bedrijfs) naam aan een activiteit wordt gekoppeld. Ook bestaat de mogelijkheid dat u een bijdrage in natura aanlevert. Denk aan presen­tje voor de deelnemers, iets lekkers bij de koffie, aperitief bij de barbecue, of iets anders. We vertellen u natuurlijk graag wat de mogelijkheden zijn.
Onze bankrekening is NL82 INGB 0666 2122 95 ten name van Lionsclub Borsele.

Zakelijke deelname
Voor bedrijven bieden we de mogelijkheid om mee te rijden met voertuig(en), eventueel voorzien van reclame.
Ook is het mogelijk reclame te maken bij de start, de tussenstop, een speciale verrichting onderweg of bij de finish.

Wat krijgt u dan
Als u deze dag steunt krijgt u niet alleen onze dank, maar ook factuur voor de advertentie­kosten, logo op de website en advertentie in het programmaboek. Naast natuurlijk een voldaan gevoel.

Kortom:

  • Financiële bijdrage of sponsoring in nature
  • Zichtbaar meerijden of aanwezig zijn
  • Factuur voor gemaakte kosten
  • Vermelding website en programmaboek
  • Naamsbekendheid
  • Steun aan goede doelen

Zullen we samen eens kijken wat voor u de optimale sponsoring kan zijn? Bel me maar voor een afspraak: 06 500 720 48. Martijn van den Biggelaar of mail info@lionsclubborsele.nl

Altijd al eens in een Mercedes willen rijden?

Het is zelfs mogelijk de auto van uw dromen te huren bij Automotions Mercedes.
Voor slechts 80 euro extra* kunt u mee rijden in een prachtige Mercedes.
Interesse? Geef dit dan aan bij de opmerkingen op het inschrijfformulier.
Er zijn er slechts een aantal beschikbaar.
* Komt dan bovenop de € 120,= voor een equipe.

Voorbeeldrit

Hoe gaat een rally / autorit in zijn werk?
Er wordt in 2 klassen gereden, de A- en de B-klasse:

  • De A-klasse is voor deelnemende equipes met enige ervaring. De gemiddelde snelheid is 24 km./uur.
    De A-klasse doet alle nummers op de kaart aan, dus zowel de geel- als de paarsgekleurde nummers.
  • De B-klasse is voor deelnemers zonder enige ervaring. De gemiddelde snelheid is 20 km./uur. De B-klasse dient alleen de gele nummers aandoen.

U krijgt een routeboek voor de gehele rit (met o.a. de topografische kaarten). De route loopt van de START via de punten 1 t/m 40 naar de RUST (Punt 41 Rust en lunch). Hier levert u de controlekaart van het ochtendtraject in. Na de lunch laat u de controlekaart voor de middag op de juiste vertrektijd afstempelen en rijdt u de punten 1 t/m 54 en vervolgens naar de Finish.
De Legenda, behorend bij de gebruikte topografische kaarten. (zit in het routeboek). We starten om de beurt, ieder op zijn eigen tijd.
Hieronder een voorbeeld van een routekaart en de legenda:

Klik voor vergroting

Reglement

Verdere uitleg staat in het reglement voor deze dag.
Deze is hier als PDF te openen »

Goede doelen

Met uw deelname steunt u:

Een stichting die zich hard maakt om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekte bij kinderen.
‘…Iedere week worden in Nederland, 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Van deze kinderen sterft 50% voor de leeftijd van 10 jaar, 75% wordt nooit volwassen…’.  Een behandeling bestaat niet. Dit is onacceptabel! Zie www.ride4kids.nl »
Iedere eerste zondag van het jaar organiseert Lionsclub Borsele de Promotie Paardensport Gehandicapten bij Manage De Kroo in Nieuw-en Sint Joosland. Paardensport voor deze groep mensen  is meer dan alleen maar paardrijden; het is een belangrijke therapie. Zo worden spieren gestimuleerd die anders niet of nauwelijks aan bod komen en het bevordert de evenwichtsreacties. Lees meer »

 


Download hier de ‘Zeeuw Leeuw Autorit’ flyer:

Zeeuw Leeuw 2019 flyer (PDF)